چالش آشپزی نی نی سایت: تجربه ها و آموخته ها
چند وقت پیش یه چالش آشپزی توی نی نی سایت راه افتاد. خیلی ها شرکت کردن و کلی غذاهای خوشمزه پختن و عکس هاش رو به اشتراک گذاشتن. منم تصمیم گرفتم توی این چالش شرکت کنم و تجربیاتم رو با شما به اشتراک بگذارم.
- 🌐نکته اول: انتخاب دستور پخت مناسب خیلی مهمه. سعی کنید دستورهایی رو انتخاب کنید که مواد اولیه اش در دسترس باشه و وقت زیادی ازتون نگیره.
- 🌐نکته دوم: قبل از شروع کار، مواد اولیه رو آماده کنید. اینطوری دیگه وسط کار استرس پیدا نمی کنید که فلان چیز رو ندارید.
- 🌐نکته سوم: به اندازه ها دقت کنید! اشتباه توی اندازه ها می تونه طعم غذا رو خراب کنه.
- 🌐نکته چهارم: از ادویه ها نترسید! ادویه ها می تونن طعم غذا رو خیلی بهتر کنن. البته به اندازه و با احتیاط.
- 🌐نکته پنجم: موقع پخت غذا، صبور باشید. عجله کردن باعث میشه غذا خوب در نیاد.
- 🌐نکته ششم: اگه از دستور پخت مطمئن نیستید، اول یه مقدار کم از غذا رو درست کنید. اینطوری اگه خراب شد، مواد اولیه زیادی هدر نمیره.
- 🌐نکته هفتم: از عکس گرفتن از غذاهاتون غافل نشید! اینطوری می تونید پیشرفت خودتون رو ببینید و با بقیه به اشتراک بگذارید.
- 🌐نکته هشتم: از سوال پرسیدن نترسید! اگه توی یه مرحله از پخت غذا گیر کردید، از بقیه کمک بخواهید.
- 🌐نکته نهم: تمیز کاری رو فراموش نکنید! بعد از پخت غذا، سریع آشپزخونه رو تمیز کنید تا انرژی منفی توی خونه باقی نمونه.
- 🌐نکته دهم: از خوردن غذایی که خودتون پختید لذت ببرید! حتی اگه غذاتون خیلی عالی نشده باشه، باز هم از زحمتی که کشیدید قدردانی کنید.
- 🌐نکته یازدهم: تنوع رو در نظر بگیرید. فقط به یک نوع غذا اکتفا نکنید و سعی کنید دستور پخت های جدید رو امتحان کنید.
- 🌐نکته دوازدهم: از پختن غذاهای فصلی غافل نشید. میوه ها و سبزیجات فصلی طعم بهتری دارند و مواد مغذی بیشتری هم دارند.
- 🌐نکته سیزدهم: به فکر سلامتی تون هم باشید! سعی کنید از مواد غذایی سالم و کم چرب استفاده کنید.
- 🌐نکته چهاردهم: هدفمند آشپزی کنید. برای مناسبت های مختلف، غذاهای خاص بپزید.
- 🌐نکته پانزدهم: از اشتباهاتتون درس بگیرید. هر بار که غذا می پزید، یه تجربه جدید کسب می کنید.
- 🌐نکته شانزدهم: از آشپزی لذت ببرید! اگه از آشپزی لذت ببرید، غذاهاتون هم خوشمزه تر میشن.

این چالش یه فرصت عالی بود تا مهارت های آشپزی خودم رو تقویت کنم و دستور پخت های جدید رو امتحان کنم.
خیلی خوشحالم که توی این چالش شرکت کردم و تونستم کلی دوست جدید پیدا کنم.
امیدوارم شما هم از این چالش ها لذت ببرید و چیزهای جدید یاد بگیرید.
چالش آشپزی در نی نی سایت: ۱۶ تجربه خواندنی
1. کشف دستور پختهای جدید و خلاقانه
خیلی از شرکتکنندهها میگفتند چالش باعث شده سراغ دستور پختهایی بروند که قبلاً اصلاً فکرش رو هم نمیکردند. از غذاهای ملل مختلف گرفته تا ترکیبهای طعمدهنده جدید. بعضیها حتی تونستند دستور پختهای قدیمی خانوادگیشون رو با یه کم تغییر، مدرن و جذابتر کنند. این تنوع، هم برای خودشون جذاب بود و هم برای خانوادههاشون که دیگه از غذاهای تکراری خسته شده بودند. یه کاربر نوشته بود: “قبل از چالش فکر میکردم آشپزی فقط یه کاره روزمره است، ولی الان فهمیدم یه هنره که میشه توش خلاقیت به خرج داد. “و یه کاربر دیگه اضافه کرده بود: “من عاشق امتحان کردن طعمهای جدیدم، چالش بهترین بهانه بود برای این کار. “فقط یه بار یه بنده خدایی یه غذای خیلی عجیب و غریب پخته بود که همه ازش ترسیده بودن!
2. افزایش اعتماد به نفس در آشپزی
خیلی از خانمها قبل از چالش، از آشپزی میترسیدند یا فکر میکردند استعدادش رو ندارند.اما بعد از اینکه چند بار غذاهای موفقیتآمیز پختند، اعتماد به نفسشون خیلی بیشتر شده بود.دیدن بازخورد مثبت بقیه شرکتکنندهها هم خیلی تاثیر داشت.وقتی یه غذا رو درست میکردند و عکسش رو به اشتراک میذاشتند، تشویق بقیه حس خیلی خوبی بهشون میداد.یه کاربر نوشته بود: “من همیشه فکر میکردم دستپختم خوب نیست، ولی الان میبینم که میتونم غذاهای خوشمزه بپزم.“یه نفر دیگه هم گفته بود: “چالش باعث شد از آشپزی نترسم و با خیال راحت سراغ دستور پختهای جدید برم.
“حتی بعضیها بعد از چالش تصمیم گرفتند کلاسهای آشپزی حرفهایتری شرکت کنند.
یه کاربر نوشته بود:”من قبلا از اینکه برای مهمون غذا درست کنم استرس میگرفتم، الان دیگه خیلی راحت این کارو انجام میدم.“
3. یادگیری نکات و ترفندهای جدید آشپزی
در طول چالش، شرکتکنندهها نکات و ترفندهای خیلی زیادی از همدیگه یاد گرفتند. از روشهای درست خرد کردن سبزیجات گرفته تا فوت و فنهای پخت کیک و شیرینی. خیلی از این نکات، تو هیچ کتاب آشپزیای پیدا نمیشه و فقط از تجربه به دست میاد. یه کاربر نوشته بود: “من تا حالا نمیدونستم چطوری پیاز رو بدون اشک ریختن خرد کنم، ولی تو چالش یه نفر یه ترفند خیلی خوب یادم داد. “یه نفر دیگه هم گفته بود: “من یاد گرفتم چطوری از ادویهها درست استفاده کنم تا طعم غذا عالی بشه. “بعضیها هم ترفندهای نگهداری مواد غذایی رو یاد گرفتند و دیگه مجبور نبودند مواد غذاییشون رو دور بریزند. یه کاربر نوشته بود:”من قبلا همیشه با درست کردن سس مشکل داشتم، ولی الان دیگه خیلی راحت میتونم یه سس خوشمزه درست کنم. “
4. ایجاد انگیزه برای آشپزی منظمتر و سالمتر
چالش باعث شده بود خیلی از خانمها به آشپزی به عنوان یه کار لذتبخش نگاه کنند و سعی کنند هر روز غذاهای سالم و مقوی برای خانوادهشون بپزند. خیلیها هم تصمیم گرفتند فستفود رو کلاً از برنامه غذاییشون حذف کنند و به جای اون غذاهای خونگی بخورند. یه کاربر نوشته بود: “من قبلاً خیلی تنبل بودم و همیشه از بیرون غذا میگرفتم، ولی الان هر روز غذا میپزم. “یه نفر دیگه هم گفته بود: “چالش باعث شد به فکر سلامتی خودم و خانوادهام باشم و غذاهای سالمتری بپزم. “حتی بعضیها با بهرهگیری از دستور پختهای سالم، تونستند وزن کم کنند و به اندام دلخواهشون برسند. یه کاربر نوشته بود:”چالش باعث شد من به تغذیه بچه هام بیشتر اهمیت بدم و غذاهای مقوی براشون درست کنم. “
5. تقویت حس رقابت سالم و تشویق همدیگر
اگرچه چالش یه رقابت بود، اما رقابت خیلی سالم و دوستانهای بود.همه شرکتکنندهها همدیگه رو تشویق میکردند و از هم تعریف میکردند.وقتی یه نفر غذای خیلی خوبی میپخت، بقیه بهش تبریک میگفتند و ازش میپرسیدند چطوری این کار رو کرده.یه کاربر نوشته بود: “من از اینکه تو این چالش شرکت کردم خیلی خوشحالم، چون دوستای خیلی خوبی پیدا کردم.“یه نفر دیگه هم گفته بود: “رقابت باعث شد من بیشتر تلاش کنم و غذاهای بهتری بپزم.“حتی بعضیها بعد از چالش هم با هم در ارتباط موندند و دستور پختهای جدید رو با هم به اشتراک گذاشتند.
یه کاربر نوشته بود:”من با اینکه برنده نشدم، ولی کلی دوست جدید پیدا کردم و کلی چیز جدید یاد گرفتم.“از ادویههای خاص گرفته تا سبزیجات و میوههای استوایی.یه کاربر نوشته بود: “من تا حالا اسم دانه چیا رو هم نشنیده بودم، ولی تو چالش یاد گرفتم چقدر خاصیت داره.“یه نفر دیگه هم گفته بود: “من فهمیدم که با یه کم خلاقیت میشه از مواد دور ریختنی غذاهای خوشمزهای درست کرد.“بعضیها هم یاد گرفتند چطوری از گیاهان دارویی تو غذاهاشون استفاده کنند تا هم طعم غذا رو بهتر کنند و هم خواص درمانی داشته باشه.
یه کاربر نوشته بود:”من قبلا فکر میکردم آشپزی فقط با مواد اولیه همیشگی میشه، ولی الان میبینم که کلی مواد جدید هست که میشه باهاشون آشپزی کرد.
“
7. ایجاد حس مسئولیتپذیری و تعهد
چون شرکتکنندهها به همدیگه قول داده بودند که هر روز یه غذا بپزند، احساس مسئولیت میکردند و سعی میکردند به قولشون عمل کنند. حتی اگه خیلی خسته بودند یا حوصله نداشتند، باز هم یه غذای ساده درست میکردند و عکسش رو به اشتراک میذاشتند. یه کاربر نوشته بود: “چالش باعث شد من منظمتر بشم و برنامهریزی بهتری برای کارهام داشته باشم. “یه نفر دیگه هم گفته بود: “من یاد گرفتم که حتی تو شرایط سخت هم میتونم به تعهداتم عمل کنم. “این حس مسئولیتپذیری، فقط به آشپزی محدود نشد و تو بقیه جنبههای زندگیشون هم تاثیر گذاشت. یه کاربر نوشته بود:”من قبلا همیشه کارامو به تعویق مینداختم، ولی الان دیگه سعی میکنم کارامو سر وقت انجام بدم. “
8. تقویت روحیه کار تیمی و همکاری
تو بعضی از چالشها، شرکتکنندهها به صورت تیمی کار میکردند و باید با هم یه غذا رو درست میکردند. این کار باعث میشد که با هم مشورت کنند، ایدههاشون رو به اشتراک بذارند و با هم همکاری کنند. یه کاربر نوشته بود: “کار تیمی خیلی لذتبخش بود، چون میتونستیم از تجربه همدیگه استفاده کنیم. “یه نفر دیگه هم گفته بود: “من یاد گرفتم چطوری با بقیه افراد کار کنم و به نظراتشون احترام بذارم. “حتی اگه اختلاف نظر هم داشتند، سعی میکردند با همدیگه به توافق برسند و بهترین نتیجه رو بگیرند. یه کاربر نوشته بود:”من قبلا فکر میکردم کار انفرادی بهتره، ولی الان میبینم که کار تیمی خیلی میتونه مفید باشه. “
9. کشف استعدادهای پنهان در آشپزی و طراحی غذا
خیلی از شرکتکنندهها تو چالش متوجه شدند که استعداد خاصی تو آشپزی و طراحی غذا دارند. بعضیها میتونستند غذاهای خیلی خوشمزه و خلاقانهای بپزند، و بعضیها هم میتونستند غذاها رو به شکل خیلی زیبا و جذابی تزیین کنند. یه کاربر نوشته بود: “من تا حالا نمیدونستم که میتونم اینقدر خوب غذا بپزم. “یه نفر دیگه هم گفته بود: “من همیشه عاشق تزیین غذا بودم، ولی تو چالش فرصتی پیدا کردم که استعدادم رو نشون بدم. “بعضیها هم بعد از چالش تصمیم گرفتند کسب و کار خودشون رو تو زمینه آشپزی راه بندازند. یه کاربر نوشته بود:”من قبلا فکر میکردم استعداد خاصی ندارم، ولی الان میبینم که تو آشپزی خیلی خوبم. “
10. بهبود مهارتهای عکاسی و اشتراکگذاری تصاویر غذا
برای اینکه عکس غذاهاشون رو تو چالش به اشتراک بذارند، شرکتکنندهها مجبور بودند مهارتهای عکاسی خودشون رو هم تقویت کنند. یاد میگرفتند چطوری نورپردازی کنند، زاویه مناسب رو انتخاب کنند و از فیلترهای مناسب استفاده کنند. یه کاربر نوشته بود: “من تا حالا بلد نبودم عکس خوب از غذا بگیرم، ولی تو چالش خیلی چیزها یاد گرفتم. “یه نفر دیگه هم گفته بود: “من فهمیدم که یه عکس خوب میتونه یه غذای ساده رو خیلی جذابتر نشون بده. “بعضیها هم بعد از چالش تصمیم گرفتند تو کلاسهای عکاسی شرکت کنند و مهارتهاشون رو حرفهایتر کنند. یه کاربر نوشته بود:”من قبلا فکر میکردم عکاسی کار سختیه، ولی الان میبینم که خیلی هم لذت بخشه. “
11. افزایش صبر و حوصله در آشپزی و یادگیری تکنیکهای پیچیده
بعضی از دستور پختها خیلی پیچیده و زمانبر بودند و نیاز به صبر و حوصله زیادی داشتند. شرکتکنندهها یاد میگرفتند چطوری با صبر و حوصله این تکنیکها رو یاد بگیرند و غذاهای عالی درست کنند. یه کاربر نوشته بود: “من قبلاً خیلی عجول بودم و نمیتونستم یه غذا رو تا آخر درست کنم، ولی تو چالش یاد گرفتم چطوری صبر کنم. “یه نفر دیگه هم گفته بود: “من فهمیدم که برای درست کردن یه غذای خوب، باید وقت و انرژی بذارم. “بعضیها هم یاد گرفتند چطوری از اشتباهاتشون درس بگیرند و دوباره تلاش کنند. یه کاربر نوشته بود:”من قبلا خیلی زود نا امید میشدم، ولی الان یاد گرفتم که باید صبور باشم و به تلاشم ادامه بدم. “
12. مدیریت زمان و برنامهریزی برای آشپزی در زمانهای محدود
خیلی از شرکتکنندهها شاغل بودند یا مسئولیتهای زیادی داشتند و وقت کمی برای آشپزی داشتند. یاد میگرفتند چطوری زمانشون رو مدیریت کنند و برنامهریزی کنند تا بتونند تو زمانهای محدود هم غذاهای خوشمزه بپزند. یه کاربر نوشته بود: “من فهمیدم که میتونم تو ۳۰ دقیقه هم یه غذای خوب درست کنم. “یه نفر دیگه هم گفته بود: “من یاد گرفتم چطوری از قبل مواد اولیه رو آماده کنم تا تو زمان صرفهجویی کنم. “بعضیها هم یاد گرفتند چطوری از غذاهای باقیمونده غذاهای جدید درست کنند تا هم از اسراف جلوگیری کنند و هم وقت کمتری صرف کنند. یه کاربر نوشته بود:”من قبلا فکر میکردم آشپزی وقت زیادی میبره، ولی الان میبینم که میشه با یه برنامه ریزی خوب تو زمان کم هم آشپزی کرد. “
13. ایجاد ارتباطات اجتماعی و دوستیهای جدید
چالش فرصتی بود برای شرکتکنندهها تا با افراد جدید آشنا بشن و دوستیهای جدیدی رو شروع کنند. با هم صحبت میکردند، تجربیاتشون رو به اشتراک میذاشتند و همدیگه رو تشویق میکردند. یه کاربر نوشته بود: “من دوستای خیلی خوبی تو این چالش پیدا کردم که الان با هم در ارتباطیم. “یه نفر دیگه هم گفته بود: “من فهمیدم که آدمهای زیادی هستن که مثل من عاشق آشپزی هستن. “بعضیها هم بعد از چالش با هم قرار میذاشتند و با هم آشپزی میکردند. یه کاربر نوشته بود:”من قبلا خیلی احساس تنهایی میکردم، ولی الان کلی دوست دارم که باهاشون آشپزی کنم. “
14. تقویت حس نوستالژی و یادآوری خاطرات خوش کودکی
خیلی از شرکتکنندهها تو چالش غذاهایی رو میپختند که یادآور خاطرات خوش کودکیشون بود. با پختن این غذاها، حس نوستالژی بهشون دست میداد و به یاد روزهای خوب گذشته میافتادند. یه کاربر نوشته بود: “من با پختن آش رشته مادربزرگم، کلی خاطره خوب برام زنده شد. “یه نفر دیگه هم گفته بود: “من با پختن کیک تولد بچگیهام، احساس کردم دوباره بچه شدم. “بعضیها هم سعی میکردند دستور پختهای قدیمی خانوادگیشون رو زنده کنند و به نسلهای بعدی منتقل کنند. یه کاربر نوشته بود:”من قبلا فکر میکردم غذا فقط یه نیازه، ولی الان میبینم که میتونه کلی خاطره خوب رو زنده کنه. “
15. افزایش آگاهی نسبت به مسائل زیستمحیطی و کاهش ضایعات مواد غذایی
چالش باعث شد شرکتکنندهها به مسائل زیستمحیطی بیشتر توجه کنند و سعی کنند ضایعات مواد غذایی رو کاهش بدن. یاد میگرفتند چطوری از مواد دور ریختنی غذاهای جدید درست کنند و از اسراف جلوگیری کنند. یه کاربر نوشته بود: “من فهمیدم که میتونم پوست میوهها رو هم به روشهای مختلف استفاده کنم. “یه نفر دیگه هم گفته بود: “من یاد گرفتم چطوری غذاهای باقیمونده رو به درستی نگهداری کنم تا فاسد نشن. “بعضیها هم سعی میکردند از محصولات محلی و ارگانیک استفاده کنند تا به حفظ محیط زیست کمک کنند. یه کاربر نوشته بود:”من قبلا خیلی به محیط زیست توجه نمیکردم، ولی الان میبینم که باید بیشتر مراقب باشیم. “
16. غلبه بر ترس از شکست و امتحان کردن دستورهای جدید
خیلی از شرکتکنندهها از امتحان کردن دستور پختهای جدید میترسیدند، چون میترسیدند غذا خراب بشه. چالش باعث شد این ترس رو کنار بذارند و با خیال راحت سراغ دستور پختهای جدید برن. یه کاربر نوشته بود: “من قبلا فکر میکردم اگه یه غذا خراب بشه، خیلی بده، ولی الان میبینم که میشه از اشتباهات درس گرفت. “یه نفر دیگه هم گفته بود: “من یاد گرفتم که هیچ اشکالی نداره اگه یه غذا خوب از آب در نیاد، مهم اینه که تلاش کنم. “بعضیها هم فهمیدند که شکست یه قدم برای رسیدن به موفقیت هست. یه کاربر نوشته بود:”من قبلا خیلی از شکست میترسیدم، ولی الان میبینم که شکست میتونه یه فرصت برای یادگیری باشه. “






